Wendy & Dianne in beeld

Mediamakers (Presentatrices/Journalisten/Verslaggevers/Redacteuren)


Bijdehand, Gevoel voor Humor, Fris, Ongrijpbaar, Identieke Tweeling


Dianne en Wendy zijn te omschrijven als energiek, vrolijk, druk en enorm enthousiast. 

Bepakt met een flinke dosis nieuwsgierigheid doorlopen ze beiden een studie Journalistiek en wonen en werken ze overal ter wereld.


Zo gaat Wendy voor Max Westerman in New York aan de slag en schrijft in Nederland en Australië voor diverse bladen. Dianne studeert Fotografie in Engeland, filmstudies in Berkeley, werkt voor verschillende bladen en voor Afrikaanse kranten en televisie.  


Samen liften ze voor het tv-programma MTV The Trip van de Sahara naar Sint Petersburg; zonder geld, maar gewapend met twee camera’s. Daarna maakt de journalistieke tweeling samen met CCCP een eigen tv-programma voor de RVU. Op semi-grappige en kritische wijze behandelen ze in de tv-serie Dubbel en Dwars diverse maatschappelijke ontwerpen. Waarom zijn we bijvoorbeeld Te Dik, Te Christelijk of Te Geil?


En dergelijke vragen stelt het duo nog steeds in medialand. Ze presenteren, schrijven, organiseren, redigeren, oreren en bedenken v-a-n-a-l-l-e-s.


Zo is het idee voor de VPRO/HollandDoc documentaire Rwanda Princess door Dianne bedacht en deed ze research en deels de productie hiervoor. Verder werkte ze met Netmanager Roek Lips aan blogs en een boek over social media. Wendy studeerde Algemene Cultuurwetenschappen en Wijsbegeerte aan de UVA en volgt nu een Master in Museumstudies terwijl ze al werkt voor en in het bestuur zit van het Street Art Museum Amsterdam.


Voor een up to date overzicht van beider CV zie ‘Werk + Media‘.


Dianne en Wendy’s verrassende frisheid en eerlijkheid zorgen altijd voor leven in de brouwerij!


Werkt het filmpje niet? Het laden duurt soms wel even of check anders een andere browser. Meestal helpt dat. (Oja,  het vereist sowieso QuickTime installation).